Bundesliga

“Nagy önbizalmat adott nekünk ez a meccs” Reakciók: Bayern 4-0 Stuttgart

A Stuttgart elleni 4-0-ás győzelmet követő nyilatkozatok.

Hansi Flick: Óriási dicséret illeti a csapatomat. A jogos kiállítás után jól védekeztünk, nagyon-nagyon leszűkítettük a területeket és jól birtokoltuk a labdát, főleg az első félidőben. A helyzetkialakításaink lenyűgözőek voltak. Át kellett szervezni a védelmünket, emberhátráynban nagyon összetettek voltunk. Nem kaptunk gólt és megvan a három pont – ez volt a célunk, tehát sikeres játéknapot zártunk.

FC Bayern: Rummenigge erteilt Flick DFB-Verbot *** BILDplus Inhalt *** - Bundesliga - Bild.de

Robert Lewandowski: Amikor pályán van az ember, mindig megpróbál mindent megtenni a csapatért. Ma bejött amit elterveztünk – előtte nem játszottunk annyira jól, de a piros lap éberré tett minket. Kihívás volt helyzeteket kialakítani és gólokat szerezni. Az első gól után is támadni akartunk, megpróbáltuk növelni az előnyünket.

Serge Gnabry: Először még furcsa érzés volt, hogy ennyi időt kell lejátszanunk emberhátrányban, de aztán belejöttünk. A meccsen érzett és az azutáni hangulat rányomja majd a bélyegét a következő hetekre – előbb válogatott-mérkőzéseink lesznek, de várom már a Leipzig elleni találkozót is. Nagyon sok önbizalmat adott nekünk ez a meccs.Robert Lewandowski bangs in 20-minute hat-trick for Bayern Munich amid row over facing England in World Cup qualifiers

Pellegrino Materazzo, a Stuttgart edzője: Jól kezdtük a meccset, sőt mondhatjuk azt, hogy dominánsak voltunk. Jó focit játszottunk és röviddel a piros előtt Kalajdzic által a vezetést is meg kellett volna szereznünk. Ezután mentálisan történt valami – vagy azért, mert azt hittük győznünk kell, vagy pedig azért, mert azt hittük, hogy kisebb lesz rajtunk a nyomás. Tanulópénz volt az első félidő, remélem, hogy legközelebb jobban csináljuk.

Sven Mislintat, a Stuttgart sportigazgatója: Nem tudtunk felnőni a Bayernhez, mert Müller és Lewandowski brutálisan pontosan és minőségien játszottak. Thomas szinte egyedül pótolta az emberhátrányt. Tanulópénz volt. A Bayern minden helyzetét belőtte az első félidőben. Úgy játszottak ellenünk, mint egy feljutó csapat ellen.

Gregor Kobel, a Stuttgart játékosa: Egy piros után szeretne jobban kitámadni az ember, de nem jött össze. Mindenki bizonytalanná vált és már nem működött az összjáték. A Bayern hihetetlenül minőségi, és ha nem figyelsz oda rájuk, akkor lecsapnak. Ez elég gyorsan megtörtént, rövid időn belül három gólt kaptunk. Így persze, hogy elbizonytalanodtunk.

Kép

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top