Alaba-ügy

Alaba bejelentette, hogy távozik – “Nem játszik szerepet a pénz”A Bielefeld elleni meccs estéjén kiderült, hogy Alaba másnap sajtótájékoztatón válaszol az újságírói kérdésekre – ahogyan arra számíthattunk, a 28 éves osztrák be is jelentette, hogy az év végén elhagyja a Bayernt. A célállomásáról még nem beszélt, de Gianluca Di Marzio szerint négy évre és évi nettó 10 millió eurós fiezetésért a Real Madrid játékosa lesz.

▪ Eldöntöttem, hogy a nyáron elhagyom az FC Bayernt és kipróbálok valami újat. Nem volt egyszerű döntés, mert 13 évet töltöttem el itt és a nagyon közel áll a szívemhez a klub. Még nem döntöttem el, hogy hova megyek, hamarosan kiderül. Nem lehet szavakba foglalni ezt a 13 évet. Nagyszerű időszak volt, nagyon hálás vagyok érte. Úgy döntöttem, hogy új kihívást keresek. Talán van még 4-7 évem, amíg aktívan tudok futballozni, mindent ki akarok csikarni a pályafutásomból.

▪ Nem titok, hogy a menedzsmentem kapcsolatban áll klubokkal, folyamatosan tartom a kapcsolatot vele. A többit majd meglátjuk. Nem pénzügyi okai vannak a váltásnak.

▪ Nagyon jó kapcsolatom van és volt a vezetőséggel, nagyon hálás vagyok nekik. Szeretnék játékosként és a pályán kívül is továbbfelődni. Nagyon hálás vagyok az edzőnek is. A Bayern mindig támogatott engem, nagyon családias a hangulat és hihetetlen pillanatokat élhettem át itt. 2009 óta rengeteg dolog történt, megváltozott a gondolkodásmódom.

▪ Mindenki küzdött értem, ezért volt nagyon nehéz a döntés. Mindenkinek nagyon hálás vagyok, a csapatnak, az edzői stábnak, az alkalmazottaknak. Ezért tartott ennyi ideig a döntés, nem egyről a kettőre mennek a dolgok. Végül pár héttel ezelőtt döntöttem. A klub döntése után pozitív megbeszéléseket folytattam a vezetőséggel. Mindenki azt akarta, hogy itt folytassam tovább. De időt hagytam magamnak és döntöttem.

Ennyi pénzt akar Alaba a leendő klubjától
A Marca szerint Alaba megállapodott a Reallal, az apja cáfol
Teljesítené Alaba igényeit a Real Madrid
Goretzkával hosszabbítana a klub / Mi lesz Alabával?
Alaba elárulta, hogy a Bayern el akarta cserélni őt – “Ez egy arculcsapás volt”
Alaba: Csalódott és sértett vagyok – a rólam kialakult kép nem tükrözi a valóságot
Elege lett a Bayernnek – “Nem létezik már ajánlat Alabának”
Ezúttal Brazzo és Zahavi üzent egymásnak a sajtóban
Alaba: Néhány hír és nyilatkozat meglepő és sértő volt számomra
Megszólaltak Alaba képviselői: “A Bayern mocskos hazugságokkal áll a nyilvánosság elé”
Hoeness: Alaba ügynöke egy kapzsi piranha / Neuer és Lewa fölé nem megyünk
Ennyit kínál Alabának a Bayern – ezekkel érvel az osztrák
Kahn szerint közelítenek az álláspontok Alaba ügyében
Hoeness: Ezért kellene maradnia Alabának a Bayernnél
Rummenigge: Alaba az első játékos, aki Franz szintjén játszik / Rég volt ilyen vezérünk a védelemben
Ezért nincs még megegyezés David Alabával▪ Természetesen sikeresek akarunk lenni a szezon hátralévő részében. Megpróbálok segíteni a csapatnak és a legjobb telejsítményemet nyújtani. A közös célunk az, hogy eredményesek legyünk, ez teszi naggyá a Bayernt.

▪ Lucas Hernandez nagyon fontos a csapat számára, képes több pozícióban is játszani. Nagyon jól végzi a dolgát, de a pályán kívül is egy nagyon jó srác. Hogy hogyan fog kinézni utánam a jövő, abban én vagyok az utolsó aki mondani tud valamit.

▪ Nem titok, hogy Upamecano nagyon tehetséges – robosztus, párharcerős és megvannak a kvalitásai a játéknyitásban is. Évről évre fejlődik, sok potenciál rejlik benne.

▪ A pénz nem játszott szerepet. A klubon belül pozitív megbeszéléseket folytattunk, külső szemmel sokan másképp értelmezték a dolgokat. A sok meccsünk miatt nem tudtam sokat mondani erről, a mai időpontot viszont már korábban megterveztük. Nehéz dolog ezt lekommunikálni – a menedzserem mindenkivel beszél, én nem fogok stresszelni – meglátjuk, hol folytatódik tovább számomra.

▪ Nem vagyok annyira jó spanyolból, de a pályára elég lenne. Azáltal, hogy Lucas Hernandez itt volt mellettem és az ő némete sem annyira jó, a spanyolt néha egyszerűbb volt alkalmazni.

Alaba bejelentette, hogy távozik – “Nem játszik szerepet a pénz”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top