Vezetőség / Stáb

A sérülési kockázatokat minimalizálná a Bayern új stábtagja

A BILD megtudta Niko Kovac új segítőjének kilétét: Soner Mansuroglu a teljesítményi adatokért és azok elemzéséért felelős – a horvát edző állítólag nagy hangsúlyt fektet a teljesítményoptimizálásra.

Mansuroglu Kölnből érkezett, korábban a West Bromwich Albionnál volt sporttudós és atlétikaedző, jelenleg a Catapult Sports teljesítményelemző cég tagja. A vállalat olyan technikával dolgozik, amely többek között a gyorsaságot, gyorsulást, irányváltásokat, ugrásokat is analizálja. Az úgynevezett Catapult-módszert alkalmazzák például a Chelseanél és a Milannál is.

Az elemzés célja a sérülési kockázatok minimalizálása, a versenyképesség, illetve a rehabilitációs időszakban mutatott teljesítmény mérése.

A sérülések elkerülése érdekében Holger Broich fitneszedző a tréningek alatt a játékosok laktát (tejsav) -értékét is méri – a magasabb érték az izomzat fáradását jelzi, amellyel természetesen az izomsérülés esélye is nagyobb. Reméljük az intézkedések által kevesebb elkerülhető sérülésünk lesz az új szezonban…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top