Interjú / Nyilatkozat

Rummenigge: A Bundesliga szempontjából ez egy katasztrofális év

A Bayern vezérigazgatója a Fanklublátogatás során minősítette a Bundesligát, de a Wagner-ügyről is nyilatkozott.

A tegnapi késő esti előkarácsonyi ünnepség után a Bayern játékosai illetve vezetői ma hagyományszerűen a közeli és távoli régióban szereplő fanklubokat látogatták meg. Müller például Regensburgba, Kimmich Dietfurtba, Alaba hazájába, Nederndorba, Neuer Berlin közelébe, míg Rummenigge Mühldorfba utazott, hogy testközelből is találkozhassanak velük a szerencsések. Ilyenkor különböző programokat szerveznek kedvenceinknek, akik készséggel adják aláírásukat, olykor nyilatkoznak is a klub ügyeiről. Rummenigge pár érdekesebb mondatát ragadtuk ki, amelyet a látogatása előtt még a sajtónak nyilatkozott:

A Wagner-ügyről és az átigazolásokról:  Salihamidzic és Rosen megbeszélést tartottak és még nem történt megegyezés. Azt hiszem a Hoffenheim edzője egy kissé túl magabiztos nyilatkozatot adott csütörtökön. De ebben az évben biztosan lesz még egy megbeszélés, aminek természetesen pénzügyi lesz a témája. (…) Megpróbáljuk az átigazolásokat James Bond stílusban csinálni és titokban tartani az újságírók előtt. De az újságírók rafináltak. Mindenki, akiről az újságok írnak, drágák nekünk.A német csapatok korai búcsújáról, a Bundesliga helyzetéről: Jobban kellene támogatni magunkat és még többet kellene kiadnunk magunkból. Mindig azt mondogatták, miénk a világ legjobb ligája, de talán túlságosan ellazultunk. Fontos, hogy minden klub saját filozófiát fejlesszen ki, majd megpróbálja ezt az európai porondon is átültetni. Egy példa: bár a Hoffenheim már biztosan kiesett az EL-ből, ettől függetlenül nem szabadna B-csapattal pályára lépniük. Hazai és nemzetközi forrásokból is pénzt kapnak ezért, több ambícióra számítottam részükről. (…) Különbséget kell tenni a Bundesliga és a nemzetközi versenyek között, de eddig alapvetően egy katasztrofális évet írunk a Bundesliga szempontjából. Mind a három Európa Liga résztvevő kiesett és a Bajnokok Ligájában is csak mi képviseljük a Bundesligát. Ez nem tesz jót a liga hírnevének. Nemrég beszéltem a Német Labdarúgóliga ügyvezetőjével, Christian Seiferttel, akinek jelenleg nagyon kellemetlen feladat mind hazai mind nemzetközi szinten piacra vinni a Bundesligát. Egyedül kevesek vagyunk hozzá.

A holnapi BL-sorsolásról: Nem szeretnék a Barcelonával vagy a Manchester Cityvel találkozni.  /// Holnap délig lehet szavazni, aki még nem tette meg!


Érdemes átpörgetni Twitter listá(i)nkat, sok mai emlékképet tartalmaz, de egyébként is rengeteg hasznos infóval bír. 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top