Bundesliga

Heynckes: Gratulálok a csapatomnak

A két oldal vezetőedzői és játékosai nyilatkoztak a lefújás után az fcbayern.de-nek.

Vezetőedzőnk, Jupp Heynckes a Borussia Dortmund otthonában 3-1-re megnyert bajnoki után beszélt csapatának eredményes és szép játékáról, de megszólalt a meccs egyik legjobbja, Mats Hummels, a gólszerző Robert Lewandowski és a hazaiak részéről is nyilatkoztak páran az fcbayern.de-nek.


Az ellenfél ukrán szélsője, Andriy Yarmolenko (bal oldalon) három nagy ziccert hagyott ki, mindháromszor Ulreich védett.


|Meccs utáni nyilatkozatok:

Jupp Heynckes: “Kiváló teljesítményt nyújtottunk egy nagyszerű csapat ellen ma este, kifejezetten az első játékrészben. Persze, a Dortmundnak is akadtak helyzetei, de Sven Ulreich szépen védett többször és meccsben tartott minket. 100%-ig motiváltak voltunk a találkozó előtt, nyerni akartunk. Nagy dicséret a fiúknak! Teljes egészében jól játszottunk. Négy héttel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy hat ponttal a Borussia, négy egységgel pedig a Lepzig előtt állunk majd. Jobban fociztunk, mint eddig és remélem, hogyha visszatérnek a sérültek, akkor folytatjuk ezt az eredményes játékot.”

Robbenről: “Arjen nem csak egy világklasszis játékos, hanem a professzionalitás egyik példaképe is. Tisztán éli meg a futballt, ezért is olyan sikeres. Ő egy nagyszerű csapatjátékos, aki nem csak támad, de a védelemért is dolgozik, nagyon elégedett vagyok vele. Tele van energiával és ambícióval. Ez a játéktéren és a csapaton belül is tisztán látszódik.”

Az első Bayernben eltöltött heteiről: “Az elmúlt négy és fél hétben lenyűgözően dolgoztunk. A dokik és a fizikoterapeuták is rengeteget tettek, ugyanis a játékosok más terhelést kaptak, mint eddig.”

A szezon kilátásairól: “Alacsonyan kell tartanunk a labdát. De keményen dolgozunk ezért és ha a többi játékosunk is a fedélzeten lesz, még jobban leszünk és remélhetőleg sikeres futballt is fogunk játszani.”

A válogatott szünetről: “Őrület, hogy ismét válogatott szünet következik. James például Dél-Koreába és Kínába utazik két meccsre. Hogy őszinte legyek számomra ez egyáltalán nincs rendben. Olyan dolgokat várunk el a játékosainktól, amelyek fizikálisan szinte lehetetlenek.”


Mats Hummels: “Ez egy olyan összecsapás volt, ahol mindkét oldalnak meg voltak a helyzetei, ráadásul nem is kevés. A Dortmund lőhetett volna többet is, de mi viszont kihasználtuk a mieinket. Az ilyesféle hatékonyság volt ma döntő. Lehet, hogy most úgy néz ki, hogy innentől unalmasan megnyerjük a bajnokságot, de ez nem igazán így van. Két-három meccs alatt minden megváltozhat. Így tehát folyamatosan jól kell játszanunk. Persze boldog vagyok, ha arra gondolok, hogy ilyen kis idő alatt mire haladtunk Heynckes edzővel.”

A szezon kilátásairól: “Természetesen nem lenne ellenünkre, ha unalmas lenne a bajnokság, de erre még nem gondolunk, attól még nagyon messze vagyunk. Tovább kell teljesítnünk. De most kiélvezzük ezt a pár napot, aztán folytatódik a menet.”


Robert Lewandowski: “Az egész meccsen mindkét csapat teljes figyelmet fordított a támadásokra. Rengeteg helyzet adódott mindkét oldalon. Mi hármat rúgtunk. Fontos győzelem volt, bizonyítottuk, hogy jó formában vagyunk.”


Sven Ulreich: “Számunkra ez egy szép nap. Örülünk, hogy a tabellán ismét kényelmes helyzetben vagyunk. Viszont továbbra is konceltráltan kell dolgoznunk, tartanunk kell az előnyt a Lipcse és a Dortmund előtt. Nyilván szívesebben tudtam volna le kapott gól nélkül a mérkőzést, a legfontosabb viszont, hogy győztünk és jó teljesítményt nyújtottunk. Régóta nem játszottam ilyen rendszeresen. Ezért örülök, hogy jól megy, remélem ez továbbra is így marad.”


Peter Bosz (a Dortmund edzője): “Tisztán látszott, hogy a Bayern ma felsőbbrendű volt. Különösképp az első negyvenöt percben. Minden lépésükre akadt válaszunk, de rend szerint túl későn. Máshogy terveztük a mai mérkőzést. A második félidőben aztán jobban játszottunk.”


Gonzalo Castro (a Dortmund középpályása): “Az első játékrészben nem számítottunk olyan veszélyesnek, mint a másodikban. Két-három óriási ziccerünk volt, talán egyenlíthettünk volna velük. Az első gólt egy ideiglenes emberhátrányban kaptuk, ami nagyon nem kellett volna. Megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt a meccs második részében, de nem találtunk szépítő gólt, holott volt még pár sanszunk, amikkel izgalmasabbá lehetett volna tenni az összecsapást. Voltak periódusaink, amikor csapatként is megmutattuk magunkat.”Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top